Hot Chip

  • Hot Chip är en Grammy-nominerad brittisk musikgrupp från London, bildad 2000.

    Musiken kan beskrivas som dansant electronica med ett poppigt anslag. Influenser som till exempel Devo, Phil Spector, Royal Trux, Kraftwerk och Afrika Bambaataa kan höras i deras musik.

    Hot Chip har släppt fyra studioalbum, och albumet The Warning fick utmärkelsen Årets album av det brittiska musikmagasinet Mixmag, och Made in the Dark fick utmärkelsen Månadens album av samma tidskrift.

    Diskografi (urval)

    • Coming On Strong (2005)
    • The Warning (2006)
    • Made in the Dark (2008)
    • One life stand (2010)
    • In our heads (2012)
    • Mexico EP (2000)
    • Sanfrandisco E-Pee (2002)
    • Down with Prince (2003)
    • The Barbarian EP (2005)

    Singlar (topp 100 på UK Singles Chart)

    • Over and Over (2006) (#32)
    • Boy from School (2006) (#40)
    • Ready for the Floor (2008) (#6)
    • One Pure Thought (2008) (#53)
    • One Life Stand (2010) (#41)

    Galleri

    • Alexis Taylor på Popaganda 2013

    • Al Doyle och Alexis Taylor på Popaganda 2013

    • Al Doyle på Popaganda 2013

    • Joe Goddard på Popaganda 2013

    • Al Doyle och Felix Martin på Popaganda 2013

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.