Corrs, The

  • The Corrs är en grupp inom keltisk folkrock från Dundalk i Republiken Irland. Gruppen bildades 1990 och består av syskonen Andrea (sång, tin whistle), Sharon, (sång, fiol), Caroline (trummor, slagverk, bodhrán och sång) och Jim Corr (gitarr, keyboard och sång).

    Albumet Talk on Corners (1997) och singeln Breathless (2000) är två av deras största framgångar.

    Diskografi

    • 1995 – Forgiven, Not Forgotten
    • 1997 – Talk on Corners
    • 1999 – The Corrs Unplugged
    • 2000 – In Blue
    • 2001 – The Best of the Corrs
    • 2002 – VH1 Presents: The Corrs, Live In Dublin
    • 2004 – Borrowed Heaven
    • 2005 – Home
    • 2006 – Dreams: The Ultimate Corrs Collection
    • 2007 – The Works

    Singlar i urval

    • 1997 - "What Can I Do"
    • 2000 - "Breathless"
    • 2004 - "Summer Sunshine"
    • 2005 - "Old Town"

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.