Busta Rhymes feat. Linkin Park

  • Busta Rhymes, född 20 maj 1972 i Brooklyn, New York som Trevor Tahiem Smith Jr, är en amerikansk hiphopmusiker.

    När han var 12 år gammal flyttade han med sina jamaicanska föräldrar till Uniondale, en New York-förort belägen på Long Island. Han gick på George Westinghouse High School Downtown Brooklyn, där också Notorious B.I.G. och Jay-Z studerade.

    Busta Rhymes musikkarriär började när han blev medlem i Leaders of the New School tillsammans med sina kompisar C. Brown, Dinco D och Cut Monitor Milo.

    Busta Rhymes debutsoloalbum "The Coming" släpptes av Elektra Records 1996. Han är nu medlem i gruppen Flipmode Squad. Busta Rhymes har också medverkat som sig själv i TV-spelet Def Jam: Fight for NY. Han har även medverkat i filmen Shaft.

    I maj 2008 var det tänkt att Busta Rhymes skulle delta i programmet "Debatt" på SVT, med anledning av svenska polisens narkotikatillslag mot honom under hans besök i Sverige, men hans skivbolag förbjöd honom att tala om saken i svenska medier.

    Diskografi

    • 1996: The Coming
    • 1997: When Disaster Strikes
    • 1998: Extinction Level Event (Final World Front) E.L.E.
    • 2000: Anarchy
    • 2001: Genesis
    • 2002: It Ain't Safe No More
    • 2006: The Big Bang
    • 2008: Back On My B.S.
    • 2011: TBA

    Referenser

    1. ^ http://www.resume.se/nyheter/2008/05/14/vi-raknar-med-busta-rhymes/

    dark

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.