Sirenia

  • Sirenia är ett gothic metal-band ifrån Stavanger i Norge bildat av Morten Veland 2001, efter att han lämnat bandet Tristania. De har haft olika sångerskor för varje skiva de släppt förutom de tre sista skivorna, som alla har Ailyn på sång.

    Sirenias två första album är mörkare och tyngre än vad de tre senaste är. Sirenias skivbolag är Nuclear Blast och Napalm Records.

    Medlemmar

    • Morten Veland - growl, sång, gitarr, basgitarr, keyboard (2001-idag)
    • Ailyn - sång (2008-idag)
    • Jonathan A. Perez - trummor (2003-idag)
    • Jan Erik Soltvedt - gitarr (2010-idag)
    • Monika Pedersen - sång (2006-2007)
    • Bjørnar Landa - gitarr (2006-2008)
    • Kristian Gundersen - sång, gitarr (2001-2004)
    • Hans Henrik Varland - keyboard (2001-2003)
    • Henriette Bordvik - sång (2002-2005)
    • Michael S. Krumins - gitarr (2008-2010)
    • Pete Johansen - fiol (2001-2002)
    • Fabienne Gondamin - bakgrundssång (2001-2002)
    • Kristian Olav Torp - bas (live) (2008)
    • Roland Navratil - trummor (live) (2004–2005, 2009)
    • Anne Verdot - fiol (2003, 2004)
    • Stephanie Valentin - fiol (2008, 2010)
    • Morten Veland 2009

    • Jan Erik Soltvedt 2010

    • Ailyn 2010

    • Sirenia vid Norway Rock Festival 2009

    Diskografi

    • 2002 - At Sixes and Sevens
    • 2004 - An Elixir for Existence
    • 2007 - Nine Destinies and a Downfall
    • 2009 - The 13th Floor
    • 2011 - The Enigma Of Life
    • 2013 - Perils of the Deep Blue
    • 2015 - The Seventh Life Path
    • 2004 - Sirenian Shores
    • 2007 - My Mind's Eye
    • 2008 - The Path to Decay
    • 2010 - The End of It All
    • 2013 - Seven Widows Weep

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.