Keep On Galloping

Korpiklaani

  • Korpiklaani (Vildmarksklanen på finska) är ett finskt folkmetal-band. Korpiklaani hette tidigare Shaman och bildades av Jonne Järvelä. Den viktigaste skillnaden mellan Shaman och Korpiklaani är att Korpiklaani har också vissa texter på engelska istället för bara på samiska och finska. Musikstilen är mer traditionell folk/heavy metal. Målet med namn och stilbytet var att få ett starkare och mer accepterat sound.

    Korpiklaanis musik varierar från paeans med violin och gitarr till sånger om den finska befruktningsguden Pellonpekko. Ibland hittar man typiska trollmetal drag.

    Det har varit en del samarbete mellan Korpiklaani och Finntroll då Järvelä gjorde jojkandet på Finntrolls album Jaktens Tid.

    Medlemmar

    • Jonne Järvelä - sång, gitarr (1993-2012), sång (2012-idag)
    • Matson (Matti Johansson) - trummor (2003-idag)
    • Kalle "Cane" Savijärvi - gitarr (2003-idag)
    • Jarkko Aaltonen - basgitarr (2005-idag)
    • Tuomas Rounakari - violin (2012-idag)
    • Sami Perttula - dragspel (2013-idag)
    • Maaren Aikio - sång, slagverk (1993-1996)
    • Juke Eräkangas - trummor, keyboard, bakgrundssång (1999)
    • Ilkka Kilpeläinen - basgitarr, bakgrundssång (1999)
    • Tero Piirainen - gitarr, keyboard, bakgrundssång (1999)
    • Samu Ruotsalainen - trummor (2002-2003)
    • Janne G`thaur - basgitarr (2002)
    • Hosse Latvala - trummor, slagverk (2002)
    • Veera Muhli - keyboard (2002)
    • Toni Nãykki - gitarr (2002)
    • Henri "Trollhorn" Sorvali - keyboard (2002)
    • Jaakko "Hittavainen" Lemmetty – violin, jouhikko, säckpipa, flöjt (2003-2011)
    • Toni "Honka" Honkanen - gitarr (2003-2005)
    • Ali Määttä - slagverk (2003-2005)
    • Arto Tissari - basgitarr (2003–2005)
    • Juho Kauppinen - dragspel (2004-2013)
    • Teemu Eerola - violin (2011)

    Diskografi

    Under namnet Shaman

    • Idja (1999)
    • Shamaniác (2002)
    • Oðða máilbmi (1998)

    Under namnet Korpiklaani

    • Spirit of the Forest (2003)
    • Voice of Wilderness (2005)
    • Tales Along This Road (2006)
    • Tervaskanto (2007)
    • Korven Kuningas (2008)
    • Karkelo (2009)
    • Ukon Wacka (2011)
    • Manala (2012)
    • Noita (2015)
    • Keep On Galloping (2008)
    • Vodka (2009)
    • Ukon wacka (2010)
    • Metsälle (2011)
    • Rauta (2012)
    • Lempo (2015)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.