Scrutinized

Hypocrisy

  • Hypocrisy är ett svenskt melodisk death metal-band som bildades i Ludvika år 1990. Bandet har för närvarande skivkontrakt med Nuclear Blast och det tolfte studioalbumet, End of Disclosure, gavs ut 22 mars 2013.

    Historia

    Hypocrisys historia började som ett soloprojekt av Peter Tägtgren (nuvarande frontman i bandet) under namnet Seditious. I slutet av 1980-talet till tidigt 1990-tal bodde Tägtgren i USA och spelade där en period i Malevolent Creation. Han blev starkt influerad av den amerikanska death metal-scenen och återvände sedan till Sverige.

    I början skrev Hypocrisy främst antireligiösa texter, då Magnus "Masse" Broberg stod som frontfigur och sångare. När Masse hoppade av tog gitarristen Peter Tägtgren över som frontman, och texterna började alltmer handla om övernaturliga fenomen, såsom utomjordingar och bortförande.

    Medlemmar

    • Peter Tägtgren - sång, gitarr (1990-)
    • Mikael Hedlund - bas (1992-)
    • Reidar "Horgh" Horghagen - trummor (2004-)
    • Tomas Elofsson - gitarrist

    Tidigare medlemmar

    • Lars Szöke - trummor (1990–2004)
    • Magnus "Masse" Broberg - sång (1992–1993)
    • Jonas Österberg - gitarr (1992)
    • Mathias Kamijo - gitarr live (1998)
    • Andreas Holma - gitarr (2004–2006)
    • Klas Ideberg - gitarr live (2006)

    Diskografi

    Studioalbum

    • Penetralia (1992)
    • Osculum Obscenum (1993)
    • The Fourth Dimension (1994)
    • Abducted (1996)
    • The Final Chapter (1997)
    • Hypocrisy (1999)
    • Into the Abyss (2000)
    • Catch 22 (2002)
    • The Arrival (2004)
    • Virus (2005)
    • Catch 22 (V2.0.08) (2008)
    • A Taste of Extreme Divinity (2009)
    • End of Disclosure (2013)

    EP

    • Pleasure of Molestation (1993)
    • Inferior Devoties (1994)
    • Maximum Abduction (1997)
    • Virus Radio EP (2005)

    Samlingsalbum

    • 10 Years of Chaos and Confusion (2001)
    • Beast of Hypocrisy (2012)

    Livealbum

    • Hypocrisy Destroys Wacken (1998)
    • Hell Over Sofia (2011)

    Singlar

    • "Carved Up" (1996)
    • "Don't judge me" (2008)
    • "End Of Disclosure" (2013)

    Demo

    • "Rest in pain" (1991)
    • "Rest in pain 92" (1992)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.