Panda Bear

  • Noah Benjamin Lennox, mer känd under artistnamnet Panda Bear, född 17 juli 1978 i Baltimore, Maryland, är en av grundarna och medlemmarna i den amerikanska experimentella musikgruppen Animal Collective. Han är även soloartist med egen skivutgivning och medlem i Jane.

    Diskografi

    Studioalbum som soloartist

    • 1998 – Panda Bear
    • 2004 – Young Prayer
    • 2007 – Person Pitch
    • 2011 – Tomboy
    • 2015 – Panda Bear Meets the Grim Reaper

    EP-skivor som soloartist

    • 2014 – Mr Noah

    Studioalbum med Animal Collective

    • 2000 – Spirit They're Gone, Spirit They've Vanished
    • 2001 – Danse Manatee
    • 2003 – Campfire Songs
    • 2003 – Here Comes the Indian
    • 2004 – Sung Tongs
    • 2005 – Feels
    • 2007 – Strawberry Jam
    • 2009 – Merriweather Post Pavilion
    • 2012 – Centipede Hz

    Studioalbum med Jane

    • 2002 – Paradise
    • 2002 – COcOnuts
    • 2005 – Berserker

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Panda Bear.
    • Panda Bear på Myspace

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.