Sugarcult

  • Sugarcult är ett amerikanskt rockband, bildat 1998 i Santa Barbara, Kalifornien.

    Bandet består av Tim Pagnotta (sång och gitarr), Airin (bas och sång), Marko 72 (gitarr) och Kenny Livingston (trummor). Livingston tog över efter Ben Davis, som spelade på debutalbumet Start Static. Deras andra album heter Palm Trees and Power Lines och de har även gjort skivorna Wrap Me Up in Plastic och Lights Out.

    Deras mest kända låt är "Bouncing Off the Walls" som bland annat förekommit i filmerna American Pie - The Wedding, National Lampoon's Van Wilder och tv-serien Laguna Beach.

    Medlemmar

    • Tim Pagnotta – sång, rytmgitarr (1998-idag)
    • Airin Older – basgitarr, bakgrundssång (1998-idag)
    • Marko DeSantis (Marko 72) – sologitarr (1998-idag)
    • Kenny Livingston – trummor (2003-idag)
    • Ben Davis – trummor, bakgrundssång (1998-2003, 2011)

    Diskografi

    • 1999 – Eleven
    • 2000 – Wrap Me Up in Plastic
    • 2001 – Start Static
    • 2004 – Palm Trees and Power Lines
    • 2006 – Lights Out
    • 2005 – Back to the Disaster
    • 2005 - A Hard Day's Night
    • 2003 - Hate Every Beautiful Day
    • 2003 - Stuck in America
    • 2003 - Bouncing Off the Walls
    • 2004 - Pretty Girl
    • 2004 - Memory
    • 2002 – Wrap Me Up in Plastic
    • 2009 – Rewind 2001-2008 + Live in Japan!

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.