Petra

  • Petra, amerikansk kristen rockgrupp. Bandet bildades 1972 av Bob Hartman. Under början/mitten av 1980-talet så hade de sin stora framgång och tillsammans med Stryper är de det största rock/hårdrocks gruppen. Bandet la av 2005 efter 33 år. Men i år 2011 återförenades de med originaluppsättningen av gruppen.

    Bandet (från bandets start till slut)

    Sångare

    • Greg Hough (1972 - 1978)
    • Bob Hartman (1972 - 1978)
    • Greg X. Volz (1979 - 1986, 2010 - 2012)
    • John Schlitt (1986 - 2010, 2013 - )

    Gitarrister

    • Bob Hartman (1972 - 1994, 2003 - )
    • Greg Hough (1972 - 1978)
    • Rob Frazier (1979 - 1980)
    • David J. Lichens (1994 - 1996)
    • Pete Orta (1996 - 2001)
    • Quinton Gibson (2001 - 2003)

    Basister

    • John DeGroff (1972 - 1977)
    • Mark Kelly (1981 - 1988, 2010 - 2012)
    • Ronnie Cates (1988 - 1996)
    • Lonnie Chapin (1996 - 2001)
    • Mike Brandenstein (2001)
    • Greg Bailey (2001 - 2010, 2013 - )

    Keyboardister

    • Rob Frazier (1979 - 1980)
    • John Slick (1981 - 1983)
    • John Lawry (1984 - 1994, 2010 - 2012)
    • Jim Cooper (1994 - 1996)
    • Kevin Brandow (1996 - 1999)
    • Trent Thomason (1999 - 2001)
    • Bryce Bell (2001 - 2003)

    Trummisar

    • Bill Glover (1972 - 1978)
    • Louie Weaver (1981 - 2003, 2010 - 2012)
    • Paul Simmons (2003 - 2006)
    • Cristian Borneo (2013 - )

    Diskografi

    • 1974 - Petra
    • 1977 - Come and Join Us
    • 1979 - Washes Whiter Than
    • 1981 - Never Say Die
    • 1982 - More Power To Ya
    • 1983 - Not of this World
    • 1984 - Beat the System
    • 1986 - Back to the Street
    • 1987 - This Means War!
    • 1988 - On Fire!
    • 1989 - Petra Praise: The Rock Cries Out
    • 1990 - Beyond Belief
    • 1991 - Unseen Power
    • 1992 - Petra En Alabanza
    • 1993 - Wake-Up Call
    • 1995 - No Doubt
    • 1997 - Petra Praise 2: We Need Jesus
    • 1998 - God Fixation
    • 2000 - Double Take
    • 2001 - Revival
    • 2003 - Jekyll & Hyde
    • 2004 - Jekyll & Hyde En Español
    • 2011 - Back To The Rock
    • 1995 - No Doubt Special Sneak Preview
    • 1999 - Double Take Rough Mixes
    • 1987 - This Means War! / Don't Let Your Heart Be Hardened
    • 1986 - Captured in Time and Space
    • 2005 - Farewell

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.