Trip the Darkness

Lacuna Coil

  • Lacuna Coil är ett italienskt metal-band som bildades 1994 i Milano och var tidigare kända under namnen Sleep of Right och Ethereal. Bandet består idag av de sex medlemmarna Cristina Scabbia (sång), Andrea Ferro (sång), Cristiano Migliore (gitarr), Marco Biazzi (gitarr), Marco Coti Zelati (bas/keyboard) och Cristiano Mozzati (trummor). De har sedan de bildades givit ut fem studioalbum och två EP-skivor. Deras musik är inspirerad av gotiskt bildspråk, och använder sig av melodiska gitarrslingor, byter mellan ljus och mörk sång, och med vissa inslag av pop. De säger själva att det är inspirerade av bland andra Paradise Lost, Tiamat, Septic Flesh och Type O Negative.

    Gruppnamnet är enligt bandets webbplats en kombination av italienska 'lacuna' (tom, blank) och engelska 'coil' (spiral), vilket kan översättas till 'tom spiral'.

    Ett sjätte studioalbum, Dark Adrenaline, släpptes i januari 2012.

    Medlemmar

    Nuvarande

    • Cristina Scabbia – kvinnlig sång
    • Andrea Ferro – manlig sång
    • Cristiano "Pizza" Migliore – gitarr
    • Marco "Maus" Biazzi – gitarr
    • Marco Coti Zelati – bas och keyboard
    • Cristiano "Criz" Mozzati – trummor

    Tidigare

    • Raffaele Zagaria – gitarr
    • Claudio Leo – gitarr
    • Leonardo Forti – trummor

    Live

    • Steve Minelli – gitarr (Mars - april 1998; Node, Death SS)
    • Alice Chiarelli – keyboard (Mars - april 1998; Alice in Darkland)

    Diskografi

    Studioalbum

    • 1999 – In a Reverie
    • 2001 – Unleashed Memories
    • 2002 – Comalies
    • 2006 – Karmacode
    • 2009 – Shallow Life
    • 2012 – Dark Adrenaline
    • 2014 – Broken Crown Halo

    Livealbum

    • 2008 – Visual Karma (Body, Mind and Soul) (CD+DVD)

    EP

    • 1998 – Lacuna Coil
    • 1999 – Halflife

    Singlar

    • 2002 – Heaven's a Lie
    • 2004 – Swamped
    • 2006 – Our Truth
    • 2006 – Enjoy the Silence
    • 2006 – Closer
    • 2007 – Within Me
    • 2009 – Spellbound
    • 2009 – I Like It
    • 2009 – I Won't Tell You
    • 2009 – Wide Awake

    Referenser

    1. ^ "Lacuna Coil - Biography". lacunacoil.it. Hämtat 19 december 2010.

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.