Buggles

  • The Buggles var en brittisk new wave- och synthpopgrupp, bildad 1977. Medlemmar i gruppen var Geoffrey Downes (slagverk och keyboard) och den sedermera legendariske producenten Trevor Horn (basgitarr, gitarr, slagverk och sång). Gruppen är mest känd för låten "Video Killed the Radio Star" från 1979. Låten var den första låten som kom att spelas som musikvideo på MTV när TV-kanalen öppnades 1981.

    Redan 1980 hade gruppen brutit upp då de båda medlemmarna var mer intresserade av andra projekt. De gav ut två album, men på deras sista medverkade bara Horn och Downes på tre spår. På de andra spelade mestadels Simon Darlow och John Sinclair.

    Diskografi (urval)

    • 1980 – The Age of Plastic
    • 1982 – Adventures in Modern Recording
    • 2010 – A Sea Of Cameras (livealbum)
    • 2011 – The 12" & Rarities Collection (samlingsalbum)
    • 1979 - Video Killed the Radio Star (#1 på UK Singles Chart)
    • 1980 - Living in the Plastic Age (UK #16)
    • 1980 - Clean Clean (UK #38)
    • 1980 - Elstree (UK #55)
    • 1981 - I Am a Camera
    • 1982 - Adventures in Modern Recording
    • 1982 - On TV
    • 1982 - Lenny
    • 1982 - Beatnik

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.