Jessie James

  • Jessica Rose James, född 12 april 1988 i Vicenza i Italien, mer känd som Jessie James, är en amerikansk country- och popsångerska samt låtskrivare.

    Hennes far är arméofficer och hon är av grekisk och italiensk härkomst. År 2000 flyttade hon till Georgia i USA och därifrån reste hon ofta till huvudstad Nashville för provinspelningar hos olika skivbolag. I början gick det dåligt, men senare lyckades hon göra intryck på skivproducenten LA Reid, som ordnade ett skivkontrakt. Deras första släpp var låten Blue Jeans som ingick i soundtracket till filmen En shopaholics bekännelser.

    Debutalbumet, Jessie James, kom i augusti 2009 och nådde 23:e plats på Billboard 200. Musiken var en fusion mellan country och pop, med tonvikt på det senare. I albumet medverkade bland andra Kara DioGuardi och Mitch Allan som låtskrivare. Den första singeln, Wanted, släpptes i maj 2009 och lyckades nå 40:e plats på Billboard Hot 100.

    Diskografi

    • Jessie James (2009)
    • Daughter of a Gypsy (2010)
    • Wanted (2009)
    • Blue Jeans (2009)
    • I Look So Good (Without You) (2009)
    • My Cowboy (2009)
    • Boys in the Summer (2010)
    • Dear John (2010)
    • When You Say My Name (2012)
    • Military Man (2012)

    Källor

    1. ^ Andrew Leahey - allmusic.com (Overview)
    2. ^ Biografi på allmusic.com
    3. ^ Wanted på billboard.com

    Engelska och tyska wikipedia, läst 2011-09-02.

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.