Annihilator

  • Annihilator är ett kanadensiskt thrash metal-band från Vancouver. Den mest kända medlemmen är Jeff Waters som bildade bandet 1984.

    Annihilator hade stora framgångar i slutet på 1980-talet och i början på 1990-talet. Albumen Alice in Hell och Never, Neverland sålde bra. 1993 års Set the World on Fire, där dom hade lite lugnare och mer kommersiellt sound, sålde som smör, mycket tack vare balladerna "Phoenix Rising" och "Sounds Good to Me". De är också kända för de ständiga medlemsbytena, över 20 medlemmar har spelat med bandet genom åren. Jeff Waters har dock varit med hela tiden.

    Diskografi

    • 1989 – Alice in Hell
    • 1990 – Never, Neverland
    • 1993 – Set the World on Fire
    • 1994 – Bag of Tricks
    • 1995 – King of the Kill
    • 1996 – Refresh the Demon
    • 1997 - Remains
    • 2000 – Criteria for a Black Widow
    • 2001 – Carnival Diablos
    • 2002 – In Command (live)
    • 2003 – Waking the Fury (Germany, Bonus Tracks)
    • 2003 – Double Live Annihilator
    • 2004 – All for You
    • 2005 – Schizo Deluxe
    • 2007 - Metal
    • 2010 – Annihilator
    • 2013 – Feast

    Externa länkar

    Annihilators officiella webbplats

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Annihilator.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.