Will Downing

  • Will Downing, född i New York, är en amerikansk sångare, producent, keyboardist och låtskrivare.

    Will Downing sjöng i Arthur Bakers grupp Wally Jump Junior och anlitade sedan Arthur Baker som producent på sitt första album Will Downing som släpptes av Island Records 1988. Låten A love supreme från albumet blev en UK top 20 hit 1988. 1989 spelade Will Downing in duetten Where is the love tillsammans med Mica Paris. Låten I try från albumet A Dream fulfilled blev en US top 20 hit 1991.

    Will Downing, Diskografi, album

    • Will Downing (1988)
    • Come together as one (1989)
    • A Dream fulfilled (1991)
    • Love´s the Place to be (1993)
    • Moods (1996)
    • Invitation only (1997)
    • All the man you need (2000)
    • Sensual journey (2002)
    • Emotions (2003)
    • Soul symphony (2005)
    • After tonight (2007)
    • Lust, love & lies (An audio novel) (2010)
    • Silver (2013)

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.