Finch

  • Finch är ett amerikanskt rockband från Temecula, Kalifornien. Efter en paus under 2006 kom bandet tillbaka 2007, med en återföreningskonsert 23 november vid Glasshouse i Pomona, Kalifornien. De har haft flera spelningar i hela USA och spelat på "Give It a Name"-festivalen i Storbritannien i maj 2008.

    I oktober 2008 hade bandet släppt 2 EP, (Falling Into Place, Finch) och två studioalbum,What It Is to Burn och Say Hello To Sunshine. Efter att de avslutat sin sommarturné kommer de börja spela in nästa studioalbum.

    Medlemmar

    Nuvarande

    • Nate Barcalow - sång 1999-2006, 2007-2010, 2012-idag)
    • Randy "R2K" Strohmeyer - gitarr, bakgrundssång (1999-2006, 2007-2010, 2012-idag)
    • Alex "Grizzly" Linares - gitarr, bakgrundssång (1999-2006, 2007-2010, 2012-idag)
    • Daniel Wonacott - bas, bakgrundssång (2007-2010, 2012-idag)
    • Alex Pappas – trummor, slagverk (1999-2004, 2012-idag)

    Tidigare

    • Derek Doherty - bas, bakgrundssång (1999-2006)
    • Marc Allen - trummor (2004-2006)
    • Drew "Dawggy" Marcogliese - trummor (2007-2010)

    Diskografi

    Studioalbum

    • 2002 – What It Is to Burn
    • 2005 – Say Hello to Sunshine
    • 2014 – Back to Oblivion

    Livealbum

    • 2009 – A Far Cry From Home - Tokyo 2009
    • 2014 – What It Is to Burn X Live

    EP

    • 2001 – Falling into Place
    • 2008 – Finch
    • 2010 – Epilogue

    Andra låtar

    • "Apologetic Theory"
    • "Bury Me"
    • "Frail"
    • "Once Upon My Nightstand"
    • "Worms Of The Earth"(Underworld Soundtrack)
    • "Gak 2" (Say Hello To Sunshine) (bonusspår på brittiska utgåvan)
    • "Spanish Fly" (Say Hello To Sunshine) (bonusspår på japanska utgåvan)

    Covers

    • "Mad World" (Tears for Fears-cover)
    • "Dumb" (Nirvana-cover)
    • "You'd Prefer an Astronaut" (Hum-cover)
    • "With or Without You" (U2-cover)
    • "Say It Ain't So" (Weezer-cover)
    • "Butterfly" (Weezer-cover)
    • "When the Lights Go Out" (Dead Bands Party: A Tribute to Oingo Boingo)
    • "The Gentle Art of Making Enemies" (Faith No More-cover)
    • "Stuck On You" (Failure-cover)
    • "Where Is My Mind?" (Pixies-cover)
    • "Karma Police" (Radiohead-cover)
    • "Bury White" (Far-cover)
    • "Condemnation" (Depeche Mode-cover) (Akustisk)

    Referenser

    1. ^ [a b] ”Artist Chart History - Finch singles”. Billboard. Arkiverad från originalet den 2009-01-25. http://web.archive.org/20090125032616/www.billboard.com/bbcom/retrieve_chart_history.do?model.vnuArtistId=468013&model.vnuAlbumId=718507. Läst 18 november 2008. 
    2. ^ ”Chart Stats - Finch”. Chartstats.com. Arkiverad från originalet den 2012-05-25. http://archive.is/vC0t. Läst 18 november 2008. 

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.