Survivor

  • Survivor är ett amerikanskt rockband bildat 1978. Deras mest kända hit är "Eye of the Tiger" från 1982. Medlemmar i gruppen var Dave Bickler (sång), Jim Peterik (gitarr, keyboards) (tidigare sångare i The Ides of March), Frankie Sullivan (gitarr), Stephen Ellis (bas) och Marc Droubay (trummor).

    Senare slutade Dave i gruppen och Jimi Jamison (tidigare i Target och Cobra) ersatte honom som sångare och tillsammans fick de flera hits. Efter en del bråk inom gruppen kom Dave Bickler tillbaka, Jimi gjorde en del soloprojekt, innan han till sist kom tillbaka till gruppen och Dave lade av. 2006 släppte Survivor första plattan (Reach) på många år. 2006 slutade dock Jimi och gruppen fick en ny sångare vid namn Robin McAuley (tidigare Grand Prix och McAuley Schenker Group). Jim och Stephen har nu lämnat bandet, och den enda originalmedlemmen i bandet är nu Frankie Sullivan. Den 12 november 2011 meddelade Robin McAuley att han lämnar gruppen, 2 dagar senare offentliggjordes det att Jimi Jamison återigen är sångare i Survivor.I ett pressmeddelande den 17 november tillkännagavs att gruppen nu består av Jimi Jamison (sång), Frankie Sullivan (gitarr), Marc Droubay (trummor), Billy Ozzello (bass) och Walter Tolentino (keyboard/gitarr). I ett pressmeddelande den 18 april 2013 annonserade gitarristen Frankie Sullivan att även Dave Bickler nu är medlem i bandet. Jimi Jamison och Dave Bickler är således för första gången båda fullvärdiga medlemmar i Survivor samtidigt. De båda sångarna turades om att sjunga på konserterna under turnén 2013. Survivor spelade på Sweden Rock Festival i Sölvesborg den 6 juni 2013,

    Den 31 augusti 2014 gick Jimi Jamison bort vid 63 års ålder av en påtaglig hjärtinfarkt.

    Diskografi

    • 1979 – Survivor
    • 1981 – Premonition
    • 1982 – Eye of the Tiger
    • 1983 – Caught in the Game
    • 1984 – Vital Signs
    • 1986 – When Seconds Count
    • 1988 – Too Hot to Sleep
    • 2006 – Reach
    • 1985 - Live in Tokyo
    • 1982 – "Eye of the Tiger"
    • 1984 – "I Can't Hold Back"
    • 1985 – "High on You"

    Medlemmar

    • Frankie Sullivan - gitarr, sång (1978-1989, 1993-idag)
    • Dave Bickler - sång (1978-1983, 1993-2000, 2013-idag)
    • Billy Ozzello - bas (1995-1996, 1999-2003, 2006-idag)
    • Walter Tolentino - keyboard, gitarr, sång (2011-idag)
    • Ryan Sullivan - trummor (2014-idag)
    • Jim Peterik - keyboard, gitarr, sång (1978-1989, 1993-2006)
    • Dennis Keith Johnson – bas (1978-1981)
    • Gary Smith – trummor (1978-1981)
    • Marc Droubay – trummor (1981-1988, 1996-2014)
    • Stephan Ellis – bas, sång (1981-1988, 1996-1999)
    • Jimi Jamison – sång (1984-1989, 2000-2006, 2011-2014; död 2014)
    • Bill Syniar – bas (1988-1989, 1993)
    • Mickey Curry – trummor (1988)
    • Kyle Woodring – trummor (1988-1989, 1993-1996; död 2009)
    • Klem Hayes – bas (1993-1994)
    • Randy Riley – bas (1994-1995, 2003-2005)
    • Chris Grove – keyboard (1996-2008)
    • Gordon Patriarca – bas (1999)
    • Barry Dunaway – bas (2005-2006)
    • Robin McAuley – sång (2006-2011)
    • Michael Young – keyboard (2008-2010)
    • Mitchell Sigman – keyboard, gitarr, sång (2010-2011)

    Referenser

    1. ^ ”Tour – Sweden rock festival 2013” (på Engelska). survivorband.com. Arkiverad från originalet den 29 juli 2014. https://web.archive.org/web/20140729103531/http://survivorband.com/show/sweden-rock-festival-2013/. Läst 29 juli 2014. 
    2. ^ ”SURVIVOR To Play Scandinavia For The First Time Ever At Sweden Rock 2013” (på Engelska). bravewords.com. 27 december 2012. Arkiverad från originalet den 29 juli 2014. https://web.archive.org/web/20140729110346/http://bravewords.com/news/survivor-to-play-scandinavia-for-the-first-time-ever-at-sweden-rock-2013. Läst 29 juli 2014. 

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Survivor (musikgrupp).
    • Officiell webbplats

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.