Sublime

  • Sublime var ett amerikanskt ska/punkrockband som startade 1988 i Long Beach, Kalifornien. Sångaren Bradley Nowell avled 1996 av en heroinöverdos i San Francisco, 28 år gammal. Sublime har samarbetat med No Doubt.

    Sublime nådde stora framgångar i USA, och har efter Nowells död fått något av en kultstatus. Däremot har de aldrig haft några större framgångar i Europa.

    Medlemmar

    • Bradley Nowell - sång, gitarr, slagverk, sampler, bas, synthesizer (1988-1996; död 1996)
    • Eric Wilson - bas, orgel, synthesizer, slagverk (1988-1996)
    • Bud Gaugh - trummor, synthesizer, sampler (1988-1990, 1993-1996)
    • Marshall Goodman (Ras MG) - trummor (1990-1992), turntable (1994-1996)
    • Michael Happoldt - gitarr (1990-1996)
    • Todd Forman - saxofon (1990-1996)
    • Kelly Vargas - trummor (1992-1993)
    • Christopher Michael Bauer - trumpet

    Diskografi

    • Jah Won't Pay the Bills (1991)
    • 40 Oz. to Freedom (1992)
    • Robbin' the Hood (1994)
    • Sublime (1996)
    • 1994 - Work That We Do
    • 1995 - Badfish
    • 1996 - Living in a Boring Nation
    • 1997 - What I Got...: The 7 Song EP
    • 1995 - Date Rape
    • 1995 - Ebin
    • 1996 - Sublime / Wesley Willis Fiasco (delad singel)
    • 1996 - What I Got

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.