Cats In The Cradle

Ugly Kid Joe

  • Ugly Kid Joe är en hårdrocksgrupp från Isla Vista, Kalifornien, USA. Gruppen bildades 1989, upplöstes 1997 och återförenades 2010. De hade 1993 en hit med en cover på Harry Chapins "Cat's in the Cradle".

    Originaluppsättningen av bandet bestod av sångaren Whitfield Crane, gitarristerna Klaus Eichstadt och Lahr (senare ersatt av Dave Fortman), basisten Cordell Crockett och trummisen Mark Davis (senare ersatt av Shannon Larkin).

    Medlemmar

    • Whitfield Crane – sång (1987-1997, 2010-idag)
    • Klaus Eichstadt – gitarr, bakgrundssång (1987-1997, 2010-idag)
    • Cordell Crockett – basgitarr, bakgrundssång (1991-1997, 2010-idag)
    • Dave Fortman – gitarr, bakgrundssång (1992-1997, 2010-idag)
    • Shannon Larkin – trummor, slagverk (1994-1997, 2010-idag)
    • Mark Davis – trummor, slagverk (1987-1993)
    • Phil Hilgaertner – basgitarr, bakgrundssång (1987-1991)
    • Jonathan Spauldin - trummor (1987-1990)
    • Eric Phillips - sologitarr (1987-1990)
    • Roger Lahr – gitarr, bakgrundssång (1991-1992)
    • Bob Fernandez – trummor, slagverk (1994)

    Diskografi

    • 1992 – America's Least Wanted
    • 1995 – Menace to Sobriety
    • 1996 – Motel California
    • 1991 – As Ugly As They Wanna Be
    • 2012 – Stairway to Hell
    • 1991 - Sweet Leaf
    • 1992 - Everything About You
    • 1992 - Neighbor
    • 1992 - So Damn Cool
    • 1993 - Busy Bee
    • 1993 - Cats in the Cradle
    • 1994 - Goddamn Devil
    • 1995 - Cloudy Skies
    • 1995 - Milkman's Son
    • 1996 - Sandwich
    • 2012 - Devil's Paradise
    • 1998 - As Ugly As It Gets: The Very Best of Ugly Kid Joe
    • 2002 - The Collection

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.