Krypteria

  • Krypteria är ett tyskt symphonic metal-band, bildat 2004 men som har sina grunder redan från 2001. Musikstilen liknar den som spelas av exempelvis Nightwish, Xandria och Visions of Atlantis .

    Historia

    2001 var de blivande bandmedlemmarna Chris Siemons, Frank Stumvoll och S.C. Kuschnerus inblandade i ett musikprojekt med målet att göra en fantasymusikal. 2003 gav man ut en CD med namnet Krypteria men det var först året efter som sångaren Ji-In Cho blev inblandad när bandet ombads att återinspela låten Liberatio till stöd för tsunamioffren i Indiska oceanen 2004. Därefter startade bandet officiellt under namnet Krypteria. I och med detta beslöt även Sony BMG att återutge skivan Krypteria. 2011 tog Krypteria sin låt All Beauty Must Die och skapade Meisterhymne till fotbollslaget Borussia Dortmunds ära. Borussia Dortmund vann för övrigt bundesliga den säsongen.

    Det kungjordes på Krypterias webbplats 2012 att bandet hade tagit en paus på grund av sångaren Ji-Ins graviditet.

    Medlemmar

    • Ji-In Cho - sång, piano (2004-2012)
    • Chris Siemons - gitarr (2004-2012)
    • Frank Stumvoll - basgitarr (2004-2012)
    • S.C. Kuschnerus - trummor, sång (2004-2012)
    • Olli Singer - gitarr
    • Stefan Grießhammer - keyboard
    • Ji-In Cho

    • Chris Siemons

    • Frank Stumvoll

    • S.C. Kushnerus

    Diskografi

    • Liberatio (2005)
    • In Medias Res (2005)
    • Bloodangel's Cry (2007)
    • My Fatal Kiss (2009)
    • All Beauty Must Die (2011)
    • Evolution Principle (2006)
    • Somebody Save Me (2007)
    • Liberatio (2005)
    • Victoriam Speramus (2005)
    • Time to Bring the Pain (2006)
    • Ignition (2009)
    • For You I'll Bring the Devil Down (2009)
    • Live To Fight Another Day (2011)
    • Die BVB-Hymne 2011 (2011)
    • Canon Rock (2011)

    Referenser

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.