Palahniuk's Laughter

Fightstar

  • Fightstar är ett brittiskt post-hardcore-, alternativerock-, alternative metalrockband som bildades 2003 i London. Den ursprungliga och nuvarande sättningen består av Charlie Simpson (sång, gitarr och piano), Alex Westaway (gitarr och sång), Dan Haigh (bas) och kompletteras med Omar Abidi (trummor).

    Inledningsvis konfronterades bandet med stor skepsis på grund av Simpsons tidigare popkarriär. Dock började de få positiva reaktioner på liveshower och deras debut-EP, They Liked You Better When You Were Dead mottogs väl bland kritikerna.

    Debutalbumet Grand Unification ansågs vara "ett av de bästa brittiska rockalbumen det senaste decenniet" av Paul Brannigan i rocktidskriften Kerrang!. Den skotska tidskriften The Fly sade också att albumet "förblir ett av 2000-talets yttersta rockdebuter". Nomineringar till Kerrang!-Awards för "Best British Newcomer" och "Best British Band" följde snart.

    Bandets andra album, One Day Son, This Will All Be Yours släpptes 2007 och nådde #27 på den brittiska albumlistan. Följande år släpptes samlingsalbumet Alternate Endings. I april 2009 släpptes det tredje albumet Be Human. De hade själva finansierat och producerad det. Det blev deras högst placerade album efter en topp på #20 i Storbritannien.

    Medlemmar

    • Charlie Simpson - sång, gitarr och piano 2003-
    • Alex Westaway - gitarr och sång 2003-
    • Dan Haigh - bas 2003-
    • Omar Abidi - trummor 2003-

    Diskografi

    • 2004-2005 They Liked You Better When You Were Dead EP
    • 2005-2006 Grand Unification
    • 2007-2008 One Day Son, This Will All Be Yours
    • 2008 Alternate Endings
    • 2009 Be Human

    Singlar

    Deras kommande singel A City On Fire är en Re-Release från albumet Be Human och singeln kommer släppas den 5 december 2009

    Skivbolag

    England

    • Sandwich Leg/Island Records 2005 - 2006
    • Gut Records 2007 - 2008
    • Search and Destroy via PIAS Recordings 2008

    USA

    • Deep Elm Records 2006 - 2007
    • Trustkill Records 2007 -
    • Edsel Records 2009 -

    Denna artikel om en musikgrupp behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.