Aventura Feat. Don Omar

  • William Omar Landrón Rivera, artistnamn Don Omar, född 10 februari 1978, är en puertoricansk reggaetonmusiker. Han har släppt flera album och är en av de mest kända reggaetonartisterna i världen. Don Omars debutskiva såldes i 550 000 exemplar Förenta staterna.

    Biografi

    Don Omar gifte sig med journalisten Jackie Guerrido den 18 april 2008. Paret fick fyra barn. Efter skilsmässorykten skilde sig paret till slut mars 2011.

    Musik

    Don Omar har gjort låtar med bland annat artisterna Hector el father, Tito el bambino, Aventura, Daddy Yankee, Chencho y Maldy (Plan B), Nicky Jam, Zion, Fabulous och Nicole Scherzinger från Pussycat Dolls. Han är mest känd från sina hits som Reggaeton latino och Pobre diabla. Han har även gjort en remix med Jennifer Lopez. Omar har gjort låtar för filmen The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Hans mest kända låt är från filmen Conteo. Hans låt "Danza Kuduro" blev en stor hit 2011.

    Han har även spelat Rico Santos i filmerna Fast and Furious och Fast Five.

    Mode och design

    Sedan starten har Don Omar varit kopplad till olika varumärken som Dolce & Gabbana och Lacoste med design av kläder och accessoarer som bland annat halsband och örhängen. Don Omar har också lanserat sitt eget varumärke D.O Collection Deluxe.

    Diskografi

    • 2003 – The Last Don
    • 2005 – Da Hitman Presents Reggaeton Latino
    • 2006 – King of Kings
    • 2009 – Idon
    • 2006 – Los Bandoleros Reloaded
    • 2006 – King of Kings: Armageddon Edition
    • 2008 – El Pentagono Return
    • 2004 – The Last Don Live
    • 2007 – King of Kings Live
    • 2010 – Live i Vina del Mar
    • 2005 – Los Bandoleros
    • 2007 – El Pentagono
    • 2010 – Meet the Orphans: At the Zone - The Mixtape
    • 2010 – Meet the Orphans
    • 2011 – Love Is Pain

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.