Hedley

  • Hedley är en kanadensiskt rockkvartett kända för sångaren, Jacob Hoggard, som placerade sig på en tredje plats i Canadian Idol 2004. Bandet har kvar originalnamnet från tiden innan Idol, trots att medlemskapen har ändrats. Bandet startades i Abbotsford, British Columbia i Kanada och döptes efter staden Hedley, British Columbia, ett namn de valt efter att ha hört att det var till salu för 346,000 dollar. När idén om att köpa staden gick åt skogen, behöll de namnet. De nuvarande medlemmarna är sångaren Jacob Hoggard, basisten Tom Mac, gitarristen Dave Rosin och trummisen Chris Crippin. Originalbandet slog vad med Hoggard, om 150 dollar, att han inte skulle provsjunga för Canadian Idol. Följt av Hoggards succé i serien, signades han, och ett reformerat Hedley, med Universal Music Canada. Deras debutsingel, "On My Own", från det självbetitlade debutalbumet, nådde nummer ett på den kanadensiska singellistan och uppföljaren, "Trip", nådde plats 11. Singlarna "On My Own", "321", "Trip", och "Gunnin'" toppade MuchMusic Countdown. Deras sista singel från debutalbumet, "Street Fight", lyckades både på MuchMusic Countdown och på de kanadensiska singellistorna. Deras första singel, "She's so Sorry", från deras andra album, Famous Last Words, har nått nummer ett på MuchMusic Countdown. Deras nuvarande singel, "Never To Late", klättrar fortfarande på listorna. De har turnéat med Simple Plan, Faber Drive, MxPx, the Planet Smashers och Idle Sons.

    Diskografi

    Album

    • 2005: Hedley (release i Kanada) 2x Platinum
    • 2006: Hedley (release i USA)
    • 2006: Hedley Platinum Edition
    • 2006: Try This At Home DVD
    • 2007: Famous Last Words 1x Platinum
    • 2009: The Show Must Go
    • 2010: Go with the Show
    • 2011: Storms

    Singlar

    • 1: Bara utgiven till kanadensiska mainstream rock radior.
    • 2: Nuvarande singel.
    • 3: Tillbringade åtta veckor på #1.

    Musikvideor

    • A: Nuvarande video.

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.