Black And Blue

Miike Snow

  • Miike Snow är en svensk-amerikansk musikgrupp i genren indie-/elektropop, bildad i Stockholm 2007. Gruppen består av musikproducentduon Christian Karlsson och Pontus Winnberg (mer kända som Bloodshy & Avant) samt den amerikanska singer/songwritern Andrew Wyatt.

    De fick en hit 2009 med låten Animal som spelades flitigt på bland annat brittiska BBC Radio 1 och svenska SR P3. Debutalbumet Miike Snow släpptes i oktober 2009. Under 2010 och sommaren 2010 turnerade de i Storbritannien, Nordamerika, Australien, Sydamerika och Asien, de spelade även på svenska Popaganda, Peace and Love och Way Out West.

    Hösten 2009 spelades låtarna Animal och Plastic Jungle i varsitt avsnitt av den amerikanska tv-serien Gossip Girl. Under våren 2010 var deras låt Sans Soleil med i den amerikanska tv-serien Chuck. Animal har även spelats i Cougar Town, The Hard Times of RJ Berger, samt som ledmotiv till den brittiska sit com-serien Friday night dinner

    Bandets andra album, Happy to You, gavs ut 2012.

    Diskografi

    • 2009 – Miike Snow
    • 2012 – Happy to You
    • 2015 - TBA
    • 2009 - Black and Blue Remixes
    • 2009 - Animal
    • 2010 - Silvia Remixes [remixes]
    • 2010 - The Rabbit
    • 2011 - Devil’s Work
    • 2012 - Paddling Out
    • 2012 - The Wave [remixes]

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.