Shyne

 • Moses Michael Leviy, född Jamal Michael Barrow 8 november 1978, mer känd som Shyne, är en amerikansk rappare, med belizeansk bakgrund. Han var förut med i Sean Combs (då kallad P. Diddy) Bad Boy Records, men lämnade senare skivbolaget, eftersom han hävdade att Combs hade bedragit honom i rättegången. Han grundade 2003 sitt eget skivbolag, Gangland Records. Han är också med i Irv Gottis skivbolag Murder Inc. Records.

  Shyne avtjänade ett tioårigt fängelsestraff på Clinton Correctional Facility, New York, efter att ha blivit dömd för mordförsök i samband med en skottlossning utanför en nattklubb i New York den 27 december 2000. Shyne hävdar att han handlade i självförsvar. Shyne friades 2009, men blev deporterad tillbaks till sitt hemland Belize.

  Shyne bytte namn från Jamal Barrow till sitt riktiga namn Moses Michael Leviy när han i fängelset 2004 konverterade till judendomen.

  Kontroverser

  50 Cent

  Det hela började med att 50 kallade Shyne en "punk" och gjorde narr av incidenten i Club New York. Han sa dessutom att på grund av att Shyne signades av Irv Gottis Murder Inc., så har han ingen respekt för honom (Irv Gotti och hans protegé Ja Rule har också beef med 50 Cent, och Ja Rule är med i Murder Inc. Records). Detta gjorde att Shyne svarade med låten "For the Record". I den låten säger han att 50 är en snitch, och hotar att döda honom, och till och med hävdar att 50 Cents allierade Sha Money XL försökte signera honom till G-Unit Records. Sedan Shyne kom ut ur fängelset har han dissat 50 flera gånger (t. ex. "There Will be Blood", "Belize"). Shynes röst hade ändrats drastiskt rispigt (Det går rykten om att Shyne har lungcancer). 50:s kamrat från G-Unit, och nära vän Lloyd Banks, sa till MissInfo, att Shyne är "en rappare i D-klass".

  Sean Combs

  Shyne är protegé till Bad Boy Records grundare Sean "P. Diddy" Combs. Shyne tyckte att P. Diddy inte var hjälpsam nog under rättegången för Shynes brott. Efter att han hade fått sin dom (10 års fängelsestraff), så lämnade Shyne Bad Boy Records. Han pratade i intervjuer om hur P. Diddy "Lämnade honom att ruttna i fängelse". Folk säger till och med att det var P. Diddy som avlossade skottet i Club New York (till exempel Onyx, Immortal Technique etc.).

  Diskografi

  Studioalbum

  Mixtapes

  Kuriosa

  Shyne är äldsta son till Belizes premiärminister, Dean Barrow.

  Källor

  1. ^ Shyne Converts To Judaism Hip Hop Ruckus.
  2. ^ Lloyd Banks Disses Shyne, Tells Miss Info Shyne Is A Horrible D-Class Rapper[New/April/2010 ] Youtube
  3. ^ 50 Cent Goes Mel Gibson On Shyne Youtube.
  4. ^ [http://www.xxlmag.com/online/?p=88369#comment-1756155 Shyne Responds to 50 Cent’s Taunts VIDEO XXL Magazine
  5. ^ Shyne Tells How Diddy Snitched And Left Him To Rot Youtube.
  6. ^ Shyne Talks About Puffy From Jail Youtube.
  7. ^ Shyne’s Father Elected Prime Minister of Belize XXL Magazine.

  Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.