Toploader

  • Toploader var ett brittiskt rockband från Eastbourne, startat 1997. Toploader är mest kända för deras cover på King Harvests sång, "Dancing in the Moonlight" som nådde topp 10 på UK Singles Chart.

    Karriär

    År 2000 var Toploader ett av de mest populäraste brittiska alternativa banden, men deras popularitet bleknade snabbt när band som Coldplay och Muse intog scenen. Bandet splittrades år 2003, när de var så gott som bortglömda. Sedan år 2009, emellertid, är bandet åter verksamt.

    Joe Washbourne skrev låten "Goldrush" för filmen The Skeleton Key (Universal Pictures) 2005, han planerar nu en solokarriär.

    Toploaders låt "Dancing in the Moonlight" kan höras i filmen Eva & Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko.

    Medlemmar

    • Joseph "Joe" Washbourne - sång, keyboard
    • Daniel "Dan" Hipgrave - gitarr
    • Julian Deane - gitarr (1997 - 2003)
    • Matt Knight - bas
    • Rob Green - trummor

    Diskografi

    Album

    • Onka's Big Moka (2000)
    • Magic Hotel (2002)
    • Only Human (2011)

    Singlar

    • Let The People Know (1999)
    • Dancing in the Moonlight (2000)
    • Achilles Heel (2000)
    • Just Hold On (2000)
    • Only For A While (2001)
    • Time Of My Life (2002)
    • Some Kind Of Wonderful (2002)
    • Never Stop Wondering (2011)
    • A Balance To All Things (2011)
    • She Said (2011)
    • This is the Night (2013)

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Toploader.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.