Nick Heyward

  • Nick Heyward, född 20 maj 1961, är en brittisk sångare, låtskrivare och gitarrist. Nick Heyward började sin karriär som medlem av new wave-bandet Haircut 100 under det tidiga 1980-talet. Gruppen hade fyra topp 10-hits i Storbritannien under 1980-talet. Heyward lämnade gruppen 1983 och satsade på en solokarriär.

    Diskografi

    • 1982 – Pelican West (#2 Storbritannien)
    • 1983 – North of a Miracle (#10 Storbritannien)
    • 1986 – Postcards from Home
    • 1988 – I Love You Avenue
    • 1993 – From Monday to Sunday
    • 1995 – Tangled
    • 1996 – The Greatest Hits of Nick Heyward & Haircut 100
    • 1998 – The Apple Bed
    • 2001 – Open Sesame Seed (tillsammans med Greg Ellis)
    • 2003 – The Very Best Of
    • 2006 – The Mermaid & The Lighthouse Keeper (tillsammans med India Dupre)
    • 2009 – Favourite Songs
    • 1981 – Favorite Shirts (Boy Meets Girl) (#4 Storbritannien)
    • 1981 – Love Plus One (#3 Storbritannien, #37 USA)
    • 1982 – Fantastic Day (#9 Storbritannien)
    • 1982 – "Nobody's Fool" (#9 Storbritannien)
    • 1983 – Whistle Down the Wind (#13 Storbritannien)
    • 1983 – Take That Situation (#11 Storbritannien)
    • 1983 – Blue Hat for a Blue Day (#14 Storbritannien)
    • 1983 – On a Sunday (#52 Storbritannien)
    • 1984 – Love All Day (#31 Storbritannien)
    • 1984 – My Pure Lady (släpptes endast i Japan)
    • 1984 – Warning Sign (#25 Storbritannien)
    • 1985 – "Laura" (#45 Storbritannien)
    • 1986 – Over the Weekend (#43 Storbritannien)
    • 1986 – Goodbye Yesterday
    • 1988 – You're My World (#67 Storbritannien)
    • 1989 – Tell Me Why
    • 1993 – He Doesn't Love You Like I Do (#58 Storbritannien)
    • 1993 – "Kite" (#44 Storbritannien)
    • 1995 – The World (#47 Storbritannien)
    • 1996 – "Rollerblade" (#37 Storbritannien)
    • 1997 – The Man I Used to Be
    • 1997 – Today
    • 1998 – Stars in Her Eyes

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.