Anathema

  • Anathema är ett brittiskt doom metal-band bildat 1990.

    Medlemmar

    • Jamie Cavanagh – basgitarr (1990-1991, 2001-idag)
    • Vincent Cavanagh – gitarr (1990-idag), sång (1995-idag), keyboard (2011-idag)
    • Daniel Cavanagh – gitarr, keyboard, piano, sång (1990-2002, 2003-idag)
    • John Douglas – trummor, (1990-1997, 1998-2014), keyboard (2011-idag), slagverk, elektronik (2014-idag)
    • Lee Douglas – bakgrundssång (1999-idag), ledsång (2003-idag)
    • Daniel Cardoso – keyboard, trummor (2012-idag)
    • Darren "Daz" White – sång (1990-1995)
    • Duncan Patterson – basgitarr, keyboard (1991-1998)
    • Shaun Taylor-Steels – trummor (1997-1998)
    • Dave Pybus – basgitarr (1998-2001)
    • Les Smith – keyboard (2000-2011)
    • Martin Powell – keyboard (1998-2000, 2009)
    • George Roberts – basgitarr (2001)
    • Nicholas Barker – trummor (2009)
    • Daniel Cardoso – keyboard (2011-2012)
    • Tobel Lopes – basgitarr (2013)

    Diskografi (urval)

    • Serenades (1993)
    • The Silent Enigma (1995)
    • Eternity (1996)
    • Alternative 4 (1998)
    • Judgement (1999)
    • A Fine Day to Exit (2002)
    • A Natural Disaster (2004)
    • We're Here Because We're Here (2010 )
    • Weather Systems (2012 )
    • Distant Sattelite (2014)
    • Resonance (2001)
    • Resonance 2 (2002)
    • Hindsight (2008)
    • Falling Deeper (2011)
    • A Moment In Time (2006) (DVD)
    • Universal (2013)
    • Untouchable (2013)
    • The Crestfallen (1992)
    • Pentecost III (1995)
    • Alternative Future (1998)
    • All Faith is Lost / The Sweet Suffering (1994)
    • We Are The Bible / Eternal Rise Of The Sun (1994)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.