Kate Hudson

  • Kate Garry Hudson, född 19 april 1979 i Los Angeles, Kalifornien, är en amerikansk skådespelare.

    Hudsons genombrott var i filmen Almost Famous år 2000 som hon också fick en Oscarsnominering och en Golden Globe-vinst för.

    Familj

    Kate Hudson är dotter till skådespelaren Goldie Hawn och uppfostrades av Hawn och hennes pojkvän Kurt Russell. Hudsons biologiska far är skådespelaren Bill Hudson. Dock har hon konstaterat att hon ser Russell som sin pappa.

    Hon var tidigare gift med rockstjärnan Chris Robinson. 2004 fick de en son, Ryder Russell Robinson. De skilde sig 2006 efter nästan sex års äktenskap. Hudson är numera tillsammans med sångaren i Muse, Matthew Bellamy. De har en son, Bingham Hawn Bellamy, som föddes i juli 2011.

    Filmografi (urval)

    • 1998 – Desert Blue
    • 1998 – Ricochet River
    • 1999 – 200 Cigarettes
    • 2000 – Dr. T och kvinnorna
    • 2000 – Skvaller
    • 2000 – About Adam
    • 2000 – Almost Famous
    • 2002 – The Four Feathers
    • 2003 – Skilsmässa på franska
    • 2003 – Alex & Emma
    • 2003 – Hur man blir av med en kille på 10 dagar
    • 2004 – Helens små underverk
    • 2005 – Skeleton Key
    • 2006 – Du, jag och Dupree
    • 2007 – Cutlass (manus och regi)
    • 2008 – Fool's Gold
    • 2009 – Bröllopsduellen
    • 2009 – Nine
    • 2009 – A Dream of Red Mansions
    • 2011 – Something Borrowed
    • 2011 – A Little Bit of Heaven
    • 2012–2013 – Glee (TV-serie)
    • 2012 – Den ovillige fundamentalisten
    • 2013 – Clear History
    • 2014 – Wish I Was Here
    • 2014 – Good People

    Referenser

    Externa länkar

    • Kate Hudson på Internet Movie Database (engelska)
    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Kate Hudson.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.