Salif Keita

  • Salif Keïta, född 25 augusti 1949, är en internationellt känd musiker från Djoliba, Mali. Han har bland annat tilldelats smeknamnet "Afrikas gyllene röst". Han är albino och ättling i rakt nedstigande led till Malis grundare Sundiata Keita.

    Diskografi

    • Soro - 1987 - Mango
    • Ko-Yan - 1989 - Mango
    • Amen - 1991 - Mango
    • Destiny of a Noble Outcast - 1991 - PolyGram
    • Folon - 1995 - Mango
    • Rail Band - 1996 - Melodie
    • Seydou Bathili - 1997 - Sonodisc
    • Papa - 1999 - Blue Note
    • Mama-2000-capitol
    • Sosie - 2001 - Mellemfolkeligt
    • Moffou - 2002 - Universal Jazz France
    • The Best of the Early Years - 2002 - Wrasse
    • Remixes from Moffou - 2004 - Universal Jazz France
    • M'Bemba - 2005 - Universal Jazz France
    • La différence - 2009 -Emarcy
    • Anthology - 2011
    • Talé - 2012 -Universal, Philippe Cohen-Solal

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.