Karoline Krüger

  • Karoline Krüger är en norsk sångare och låtskrivare samt pianist. Hon föddes 13 februari 1970 i Bergen och gifte sig med en annan norsk sångare, Sigvart Dagsland. Hennes första TV-framträdande var som 11-åring, i ungdomsprogrammet Halvsju.

    Hon slog igenom med vinsten i Norsk Melodi Grand Prix 1988 med låten "For vår jord", som därmed kvalificerade sig för Eurovision Song Contest 1988 i Dublin, där låten slutade på en femteplats.

    Diskografi

    • Fasetter (1988)
    • En gang i alles liv (1991)
    • Fuglehjerte (1993)
    • Den andre historien... (1996)
    • Sirkeldans (1999)
    • Kongens ring (2001)
    • Jakobsmesse - en messe for mennesker i bevegelse (2003)
    • De to stemmer (2004)
    • You Call It Love (1988)
    • Vondt når jeg leser (1993)
    • Kom, bare kom (1996)
    • Helt ny verden (1999)
    • Ka e du redd for?

    Referenser

    Fotnoter

    1. ^ Karoline Krüger i Store norske leksikon (bokmål)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.