Splitter Pine

Dumdum Boys

  • DumDum Boys är en norsk rockgrupp från Trondheim. Bandet bildades 1978 under namnet «Wannskrækk» och var ursprungligen ett punkband.

    Medlemmar

    • Per Øivind Houmb («Prepple») - sång (1985-idag)
    • Kjartan Kristiansen - gitarr (1985-idag)
    • Sola Jonsen - trummor (1985-idag)
    • Aslak Dørum - basgitarr (1993-idag)
    • Persi Iveland - basgitarr (1985-1993)
    • Atle Karlsen - keyboard (1989–-2007)
    • Mikael Lindqvist - keyboard (2008-idag)

    Diskografi

    • Blodig Alvor (NaNaNaNa) (1988)
    • Splitter pine (1989)
    • Pstereo (1990)
    • Transit (1992)
    • Ludium (1994)
    • Sus (1996)
    • Totem (1998)
    • Gravitasjon (2006)
    • Tidsmaskin (2009)
    • Ti liv (2012)
    • 1001 Watt (1994)
    • DumDum Boys i Dødens Dal (DVD) (2004)
    • «Sorgenfri» (1986)
    • «Boom Boom» (1989)
    • «Splitter pine» (1989)
    • «Plaster på såret» (1990)
    • «Englefjes» (1990)
    • «Transit Stigmata Exit» (1992)
    • «Mitt hjertes trell» (1994)
    • «Sustema Magica» (1996)
    • «Bapshuariari» (1996)
    • «Stjernesludd» (1997)
    • «Ikke faen» (1998)
    • «Enhjørning» (2006)
    • Bapshuari (1986)
    • Riff 1980–85 (1992) (som Wannskrækk)
    • Schlägers (2001)

    Priser och utmärkelser

    • Spellemannprisen 1992 i klassen "Årets Spellemann".[2]

    Referenser

    1. ^ Store norske leksikon: DumDum Boys
    2. ^ Store norske leksikon: Spellemannprisen

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.