Calling All The Heroes

It Bites

  • It Bites, brittiskt band som spelar progressiv pop/rock. De bildades 1982 av John Beck, Bob Dalton, Francis Dunnery och Dick Nolan. Bandet splittrades 1991, men återförenades 2006.

    I det nya It Bites har Francis Dunnery ersatts av John Mitchell, tidigare sångare i gruppen Kino.

    Diskografi

    • The Big Lad in the Windmill (1986)
    • Once Around the World (1988)
    • Eat Me In St Louis (1989)
    • Thank You and Goodnight (1991) (live)
    • The It Bites Album (1990) (utgivet i Japan)
    • Calling all the Heroes (2003) (samlingsalbum)
    • Live in Montreux (2003) (live)
    • When The Lights Go Down (2007) (live)
    • The Tall Ships (2008)
    • Map of the Past (2012)
    • All in Red (mars 1986)
    • Whole New World (september 1986)
    • Calling all the Heroes (juni 1986)
    • Old Man and The Angel (maj 1987)
    • Kiss Like Judas (februari 1988)
    • Midnight (april 1989)
    • Still Too Young to Remember (april 1989) (remix utgiven februari 1990)
    • Sister Sarah (juli 1989)
    • Underneath Your Pillow (oktober 1989) (återutgiven april 1990)

    Influenser

    It Bites har bland annat influerats av Steely Dan, Yes, Genesis och Weather Report.

    Externa länkar

    Denna artikel om en musikgrupp behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.