Deep Blue Something

  • Deep Blue Something var ett amerikanskt rockband bildat år 1993 i Denton, Texas. De är mest kända för låten "Breakfast at Tiffany's", som de släppte som singel år 1995 och som finns med på deras album Home.

    Bandet bildades av bröderna Todd och Toby Pipes, och med i bandet fanns även Clay Bergus och John Kirtland. Bergus medverkade på albumet Home, men lämnade bandet strax innan "Breakfast at Tiffany's" blev en hit. Han ersattes av Kirk Tatom under en kort period innan han återtog sin plats i bandet.

    Efter "Breakfast at Tiffany's" blev det inte många fler hits för Deep Blue Something, och bandet splittrades år 2001.

    Medlemmar

    • Todd Pipes (f. 9 november 1967) - bas, sång
    • Toby Pipes (f. 28 juni 1971) - gitarr
    • Kirk Tatom - gitarr
    • John Kirkland (f. 16 juli 1969) - trummor
    • Clay Bergus (f. 29 april 1971) - gitarr (tog över för Kirk Tatom)

    Diskografi

    • 1993 – 11th Song
    • 1995 – Home
    • 1996 – Byzantium
    • 2001 – Deep Blue Something
    • 1995 - Breakfast at Tiffany's
    • 1996 - Halo
    • 1996 - Josey
    • 1998 - She Is

    Externa länkar

    Denna artikel om en musikgrupp behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.