Ambitions (video single)

Donkeyboy

  • Donkeyboy är ett pop-/rockband från Drammen i Norge som 2005 startades av Cato Sundberg, Kent Sundberg och Thomas Drabløs. Peter Michelsen och Alexander Garborg Ågedal anslöt sig till bandet något senare.

    Deras första singel, Ambitions, kom 2009 och har sålt platina. Debutalbumet Caught In A Life släpptes 19 oktober 2009. Bandet vann 3 Spellemannpriser 2009: "Årets nykommer", "Årets hit" (Ambitions) och "Årets musikkvideo".

    Den 5 februari 2010 gästspelade bandet i Skavlan, tillsammans med sångerskan Linnea Dale.

    Medlemmar

    • Cato Sundberg - sång, gitarr (2005-idag)
    • Kent Sundberg - synthesizer, sång (2005-idag)
    • Thomas Drabløs - slagverk, trummor (2005-idag)
    • Peter Michelsen - gitarr, bakgrundssång (200?-idag)
    • Alexander Garborg Ågedal - basgitarr (200?-2013)

    Diskografi

    • 2009: Caught in a Life
    • 2012: Silver Moon
    • 2012: Silver Moon
    • 2009: Ambitions
    • 2009: Sometimes
    • 2009: Broke My Eyes
    • 2009: Blade Running
    • 2009: Awake
    • 2010: Stereolife
    • 2011: City Boy
    • 2012: Pull Of The Eye
    • 2013: Triggerfinger
    • 2014: Crazy Something Normal

    Referenser

    1. ^ Aktiv i Oslo: Spellemannsprisen 2009

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.