Sam

Meat Puppets

  • The Meat Puppets är ett rockband från Scottsdale, Arizona grundat under det tidiga 80-talet. Bandet hade ett samarbete med Nirvana och spelade Lake of Fire på konserten MTV Unplugged in New York. Nirvana medverkade även på Meat Puppets skiva Too High to Die. Bandet splittrades efter skivan No Joke, men då Meat Puppets fortfarande hade en skiva kvar på sitt kontrakt med London Records släppte Curt Kirkwood en skiva under namnet Golden Lies. Curt var dock den ende medlemmen kvar från den gamla tiden.

    Bandet återförenades 2006 och släppte 2007 Rise to you Knees. Derreck Bostrom var inte intresserad av att börja spela igen, så bandet anställde Ted Marcus. 2008 framförde Meat Puppets sin andra skiva Meat Puppets II i helhet på den engelska festivalen ATP. 2009 släppte bandet Sewn Together följt av en turné i USA. Inför deras nya skivsläpp Lollipop frågade man Kyle Ellison, som trummade på Golden Lies, om han ville gå med i bandet igen. 2011 släppte bandet Lollipop och följde upp detta med sin första Europaturné sedan 1995. Bandet besökte bland annat England och ATP-festivalen där de denna gång framförde Up on the Sun i sin helhet.

    Medlemmar

    Nuvarande medlemmar:

    • Curt Kirkwood - sång, gitarr (1980-1996, 1999-2002, 2006-idag)
    • Cris Kirkwood - sång, elbas (1980-1996, 2006-idag)
    • Shandon Sahm - trummor (1999-2002, 2006-idag)

    Tidigere medlemmar

    • Derrick Bostrom - trummor (1980-1996)
    • Ted Marcus - trummor (2006-2009)
    • Andrew Duplantis - bas (1999-2002)
    • Kyle Ellison - gitarr (1999-2002)
    • Troy Meiss - gitarr (1994)
    • Elmo Kirkwood - gitarr (2011-idag)

    Diskografi

    • Meat Puppets (1982)
    • Meat Puppets II (1983)
    • Up on the Sun (1985)
    • Mirage (1987)
    • Huevos (1987)
    • Monsters (1989)
    • Forbidden Places (1991)
    • Too High to Die (1994)
    • No Joke! (1995)
    • Golden Lies (2000)
    • Rise to your Knees (2007)
    • Sewn Together (2009)
    • Lollipop (2011)
    • Rat Farm (2013)
    • Live in Montana (1999)
    • Meat Puppets Live (2002)
    • In a Car (1981)
    • Out My Way (1986)
    • 4 Track Promo (1994)
    • Lake of Fire (1994)
    • Raw Meat (1994)
    • Tender Cuts From The Meat Puppets (1994)
    • You Love Me EP (1999)
    • Daytrotter Session (2009)
    • Daytrotter Session (2013)
    • Swimming Ground (1985)
    • I Am a Machine / Get on Down (1987)
    • I Can't Be Counted On / Paradise (1987)
    • Sam (1991) (#13 på Billboard Hot Modern Tracks)
    • Whirlpool (1991)
    • Backwater (1994) (#47 på Billboard Hot 100, #2 på Billboard Hot Mainstream Rock Tracks, #11 på Billboard Hot Modern Tracks)
    • Roof With a Hole (1994)
    • We Don't Exist (1994) (#28 på Billboard Hot Mainstream Rock Tracks)
    • Scum (1995) (#20 på Billboard Hot Mainstream Rock Tracks, #23 på Billboard Hot Modern Tracks)
    • Taste of the Sun (1995)
    • Armed and Stupid (2000)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.