Wynonna

  • Wynonna Judd ( Naomi drabbades av hepatit C och avbröt sin musikkarriär 1991. Efter det har Judd släppt flera soloalbum. Hennes första hit som soloartist var "She Is His Only Need".

    Hon har även varit verksam utanför countrygenren och gjort covers på Lynyrd Skynyrds Freebird och Foreigners I Want to Know What Love Is och medverkat på Heart-sångerskan Ann Wilsons soloskiva.

    Judd porträtterades av Viveka Davis i TV-filmen Naomi & Wynonna: Love Can Build a Bridge (1995), baserad på Naomi Judds självbiografi. Wynonna Judd har också skrivit en självbiografi, Coming Home to Myself.

    Diskografi

    • Wynonna (1992)
    • Tell Me Why (1993)
    • Revelations (1996)
    • The Other Side (1997)
    • New Day Dawning (2000)
    • What the World Needs Now Is Love (2003)
    • A Classic Christmas (2006)
    • Sing: Chapter 1 (2009)
    • Collection (1997)
    • Her Story: Scenes From A Lifetime (2005)
    • Love Heals (2010)

    Singlar (nummer 1 på Billboard Hot Country Songs)

    • She Is His Only Need (1992)
    • I Saw the Light (1992)
    • No One Else on Earth (1992)
    • To Be Loved by You (1996)

    Referenser

    1. ^ Biografi på Wynonna Judd's webbplats

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.