Joe Strummer;The Clash

  • The Mescaleros var kompband till Joe Strummer, tidigare frontman i The Clash.

    Medlemmar

    • Joe Strummer – sång, gitarr (1999–2002)
    • Martin Slattery – gitarr, keyboard, saxofon, flöjt (1999–2002)
    • Scott Shields – gitarr, basgitarr (1999–2002)
    • Antony Genn – gitarr (1999–2000)
    • Simon Stafford – basgitarr, trombon (2001–2002)
    • Tymon Dogg – fiol, gitarr, keyboard (2000–2002)
    • John Blackburn – basgitarr (2000)
    • Jimmy Hogarth – basgitarr (2000)
    • Pablo Cook – slagverk (1999–2001)
    • Luke Bullen – trummor (2001–2002)
    • Steve "Smiley" Barnard – trummor (1999–2000)

    Diskografi

    • Rock Art and the X-Ray Style (1999)
    • Global A Go-Go (2001)
    • Streetcore (2003)
    • Friday 15th November 2002 Acton Town Hall, London (2012)
    • Yalla Yalla (1999)
    • Tony Adams (The Morning Sun) (1999)
    • Johnny Appleseed (2001)
    • Coma Girl (2003) (#33 på UK Singles Chart)
    • Redemption Song / Arms Aloft (2003) (UK #46)

    Källor

    • Davie, Anthony (2010). Joe Strummer & the Mescaleros. F-54385 Rosieres-en-Haye, France: Camion Blanc. ISBN 9782357790483 
    • Davie, Anthony (2004). New and Previously Unpublished Photographs Joe Strummer & the Mescaleros. Northampton: Effective. ISBN 0954856813. OCLC 64898380 

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.