Falla fritt

Melissa Horn

  • Astrid Melissa Edwarda Horn Weitzberg, född 8 april 1987 i Stockholm, är en svensk vis- och popsångerska och låtskrivare. Hon är dotter till sångerskan Maritza Horn och till professorn i anestesiologi Eddie Weitzberg.

    Karriär

    Debutalbumet Långa nätter släpptes den 30 april 2008. I duetten Som jag hade dig förut gästspelar Lars Winnerbäck. Horn har varit förband åt Peter LeMarc 2007 och även på Lars Winnerbäcks turné 2010. Den 14 oktober 2009 släpptes det andra albumet Säg ingenting till mig som gett henne en stor publik, grammisnomineringar, och sålt guld. Uppföljaren till detta album producerades våren 2011 för att lanseras den 16 september. Hösten 2011 turnerade hon i Norge, Danmark och Sverige.

    Hon sjöng sången Kungsholmens hamn på minnesceremonin i Oslo 21 augusti 2011 för de dödade på Utøya och i Oslo; hon representerade där Sverige.

    Melissa Horn uppträdde både på Malmöfestivalen 2010 och på Malmöfestivalen 2012, med stora framgångar.

    Sommaren 2012 fick Horn motta Evert Taube-stipendiet.

    Diskografi

    Studioalbum

    • 2008 – Långa nätter
    • 2009 – Säg ingenting till mig
    • 2011 – Innan jag kände dig
    • 2013 – Om du vill vara med mig

    Singlar

    • 2007 – Långa nätter
    • 2008 – En famn för mig
    • 2008 – Som jag hade dig förut (med Lars Winnerbäck)
    • 2009 – Lät du henne komma närmre
    • 2009 – Jag kan inte skilja på
    • 2010 – Falla fritt
    • 2011 – Innan jag kände dig
    • 2011 – Under löven
    • 2013 – Om du vill vara med mig

    Referenser

    1. ^ Svensk Damtidning augusti 2011
    2. ^ TT Spektra (26 juni 2012): "Melissa Horn får Taubestipendiet ". Svd.se. Läst 2012-10-04.

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.