Apocalyptica feat. Gavin Rossdale

  • Gavin Rossdale, född 30 oktober 1965 i Kilburn, London, Storbritannien, är en brittisk sångare och musiker. Han är sångare i grungebandet Bush. Rossdale skrev i princip alla låtar till deras debut-EP Sixteen Stone. Rossdale har studerat vid Westminster School och blivit testad för fotbollsklubben Chelsea F.C.

    Han är gift med sångerskan Gwen Stefani från bandet No Doubt sedan 14 september 2002. Med henne har han sönerna Kingston och Zuma, födda 2006 respektive 2008. Han har även en dottern Daisy Lowe, född 1989, tillsammans med sångerskan/designern Pearl Lowe.

    Rossdale medverkar med sång på låten End of Me på finska cellometal-bandet Apocalypticas sjunde album 7th Symphony, samt i musikvideon till låten.

    Diskografi

    • Sixteen Stone (1994)
    • Razorblade Suitcase (1996)
    • Deconstructed (1997)
    • The Science of Things (1999)
    • The Golden State (2001)
    • The Sea of Memories (2011)

    Filmografi

    • 2005 – Constantine
    • 2013 – The Bling Ring

    Källor

    Noter

    1. ^ "Gavin Rossdale and Gwen Stefani Wedding" Celebritybrideguide.com. Läst 2 augusti 2012.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.