Cee-Lo Green

  • Cee Lo Green, artistnamn för Thomas DeCarlo Callaway, född 30 maj 1974 i Atlanta, Georgia, är en amerikansk musiker inom hiphop, funk, soul och R&B.

    CeeLo är sångare, rappare, låtskrivare och solohits finns på singlarna Closet Freak (2002) och I'll Be Around (2003), båda producerade av Timbaland. Han släppte senare singeln Fuck you! (2010), även känd som Forget You! i censurerad version. Han medverkar även i svenska gruppen Teddybears låt Cho Cha från albumet Devil's Music.

    I en intervju i tidningen The Sun, december 2010, uppgav CeeLo att han avsåg att bli vegetarian av hälsoskäl.

    Han var en av coacherna och domarna i reality-programmet The Voice.

    I augusti 2014 blev Cee Lo dömd till tre års villkorlig dom och 360 timmars samhällstjänst efter att ha åtalats för att ha drogat en kvinna under 2012 vid en middag i en restaurang i Los Angeles genom att lägga ecstasy i hennes drink.

    Diskografi

    • 2003 – Cee-Lo Green and His Perfect Imperfections
    • 2004 – Cee-Lo Green... Is the Soul Machine
    • 2006 – Closet Freak: The Best of Cee-Lo Green the Soul Machine
    • 2010 – Cee Lo Green... lady killer
    • 1995 – Soul Food (Goodie Mob)
    • 1998 – Still Standing (Goodie Mob)
    • 1999 – World Party (Goodie Mob)
    • 2001 – Even in Darkness (Dungeon Family)
    • 2006 – St. Elsewhere (Gnarls Barkley)
    • 2008 – The Odd Couple (Gnarls Barkley)

    Referenser

    1. ^ ”Cee-Lo: I'll quit meat in new year”. The Sun. 10 december 2010. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/bizarre/3271281/Cee-Lo-Ill-quit-meat-in-new-year.html. Läst 12 maj 2012. 
    2. ^ "Cee-Lo Green dömd till samhällstjänst". UNT.se. 31 augusti 2014. Läst 31 augusti 2014.

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.