The Vaselines

  • The Vaselines är ett skotskt indierockband från Edinburgh bildat 1986. När bandet bildades var medlemmarna Eugene Kelly och Frances McKee men senare slöt sig även James Seenan och Charly Kelly till gruppen.

    Bandet släppte två singlar, Son of a Gun och Dying for It före de släppte sitt debutalbum och enda album Dum Dum år 1989 genom skivbolaget Rough Trade. Bandet splittrades året efter.

    År 1992 släpptes ett samlingsalbum med gruppen.

    Bandmedlemmar

    • Eugene Kelly - sång, gitarr
    • Frances McKee - sång, gitarr
    • James Seenan - bas
    • Charly Kelly - slagverk

    Diskografi

    • 1989 – Dum Dum
    • 1992 – The Way of the Vaselines: A Complete History
    • 2010 – Sex With An X
    • 1991 – Recorded Live In London, England (med Beat Happening)
    • 1992 – All The Stuff And More
    • 2009 – Enter The Vaselines
    • 1987 – Son Of A Gun
    • 1988 – Dying For It (53rd & 3rd)
    • 1991 – Dying For It (Seminal Twang)
    • 2010 – Sex With An X

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.