Benny Hill

 • Alfred Hawthorne "Benny" Hill, född 21 januari 1924 i Southampton, Hampshire, död 19 april 1992 i Teddington, Borough of Richmond, Greater London, var en brittisk komiker, skådespelare och sångare är mest känd för sitt TV-program The Benny Hill Show.

  Hans komediserie på TV, The Benny Hill Show, sändes i över 100 länder, men fick även utstå en del kritik för att många av skämten var buskisaktiga eller med förkärlek anspelade på sex och damer med väl tilltagna behag.

  Han avled ensam i sitt hem i London-förorten Teddington, troligen den 19 april 1992. Först den 21:a slog grannar larm om att allt antagligen inte stod rätt till och Hills kropp hittades då av polis och sjukvårdspersonal. I efterhand har man fastställt den 19 april som det troligaste dödsdatumet. Osäkerheten som omgav dödsfallet är anledningen till att även den 18:e och den 20:e florerar i olika källor som Hills dödsdatum.

  Se även

  • Yakety Sax

  Referenser

  1. ^ "Obituary – Benny Hill". Daily Telegraph, 22 april 1992. Läst 2012-08-28. (engelska)

  Externa länkar

  Denna biografiska artikel om en brittisk person behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.

  Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.