My Wena

Bowling For Soup

  • Bowling for Soup (ofta skrivet ¡Bowling for Soup! eller förkortad BFS) är ett poppunkband från Wichita Falls, Texas, USA. De bildades 1994 och är mest kända för sina låtar "Girl All the Bad Guys Want" (2002), High School Never Ends (2006) och "1985" (2004). Bandets medlemmar är Jaret Reddick (sång, gitarr), Chris Burney (gitarr, sång), Erik Chandler (bas, sång) och Gary Wiseman (trummor). Ursprunglig trummis i bandet var Lance Morril, men han ersattes 1998 med Gary Wiseman.

    2003 blev singeln "Girl All the Bad Guys Want", från albumet Drunk Enough to Dance, grammynominerad för bästa popprestation av en grupp eller duo. När deras manager upptäckte att den var nominerad ringde han till Reddick, som var på BB med sin fru i väntan på deras dotter.

    Deras senaste album heter Lunch. Drunk. Love. och släpptes 2013. Bowling for Soup spelade 2014 in en cover av Green Day-låten St. Jimmy till hyllningsalbumet Kerrang! Does Green Day's American Idiot.

    Medlemmar

    • Jaret Reddick - sång, gitarr (1994-idag)
    • Chris Burney - gitarr, bakgrundssång (1994-idag)
    • Erik Chandler - bas, bakgrundssång (1994-idag)
    • Gary Wiseman - trummor, bakgrundssång. (1998-idag)
    • Lance Morrill – trummor, bakgrunsdsång (1994-1998)
    • Jaret Reddick

    • Chris Burney

    • Eric Chandler

    • Gary Wiseman

    Diskografi

    Album

    • 1994 – Bowling for Soup
    • 1996 – Cell Mates
    • 1997 – Rock on Honorable Ones!!!
    • 1998 – Tell Me When to Whoa
    • 2000 – Let's Do It for Johnny!
    • 2002 – Drunk Enough to Dance
    • 2004 – A Hangover You Don't Deserve
    • 2005 – Bowling for Soup Goes to the Movies
    • 2006 – The Great Burrito Extortion Case
    • 2009 – Sorry for Partyin'
    • 2011 – Fishin' for Woos
    • 2013 – Lunch. Drunk. Love.
    • 2008 – Bowling for Soup: Live and Very Attractive
    • 2009 – Merry Flippin' Christmas Volume 1
    • 2010 – Jaret & Erik 2010 UK Acoustic Tour Limited Edition CD
    • 2011 – Playlist: The Very Best of Bowling for Soup
    • 2011 – Merry Flippin' Christmas Volumes 1 and 2
    • 2012 – One Big Happy (delad album med The Dollyrots och Patent Pending)

    EP

    • 2005 - On Your Mark, Get Set...Smoke a Cigarette
    • 2009 - My Wena EP
    • 2011 - The Dollyrots vs. Bowling for Soup (delad EP med The Dollyrots)

    Singlar (i urval)

    • 2002 - Girl All the Bad Guys Want (#64 på Billboard Hot 100 (US), #39 på Adult Top 40 (US Adult), #38 på Billboard Alternative Songs (US Alt.), #17 på Billboard Mainstream Top 40 (US Pop))
    • 2004 - 1985 (US #23, US Adult #5, US Pop #10)
    • 2005 - Almost (US #46, US Adult #17 , US Pop #21)
    • 2005 - Ohio (Come Back to Texas) (US #119, US Pop #35)
    • 2006 - High School Never Ends (US #97, US Adult #30)
    • 2007 - When We Die (US Adult #30)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.