Corey Taylor

  • Corey Todd Taylor, född 8 december 1973 i Des Moines, Iowa, är sångare i Stone Sour och Slipknot, där han efterträdde Anders Colsefini. Han har nummer åtta i bandet. Corey blev medlem sist i Slipknot, innan arbetade han på 3DG med kollegan Andreas Laraqui.

    Utöver engagemangen i Stone Sour och Slipknot har Taylor även deltagit i andra musikaliska projekt bland annat med Soulfly, Damageplan och Roadrunner Records The All-Star Sessions 2005. På Apocalypticas album Worlds Collide 2007 sjöng Taylor låten "I'm Not Jesus".

    Diskografi

    Med Slipknot

    • Slipknot - (1999)
    • Iowa - (2001)
    • Vol. 3 (The Subliminal Verses) - (2004)
    • 9.0: Live - (2005)
    • Vol. 3 special edition (The Subliminal Verses) - (2005)
    • All Hope Is Gone - (2008)
    • .5: The Gray Chapter - (2014)

    Med Stone Sour

    • Stone Sour (2002)
    • Come What(ever) May (2006)
    • Audio Secrecy (2010)
    • House of Gold and Bones Part 1 (2012)
    • House of Gold and Bones Part 2 (2013)

    Har även medverkat på

    • Strait Up "Requiem" (2000)
    • Primitive "Jumpdafuckup" (2000)
    • Rise Above: 24 Black Flag Songs to Benefit the West Memphis Three "Room 13" (2002)
    • New Found Power "Fuck You" (2004)
    • The All-Star Sessions "The Rich Man" (2005)
    • Systematic Chaos "Repentance" (2007)
    • I'm Not Jesus med Apocalyptica (2007)
    • On My Own med Travis Barker (2011)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.