Tricky

  • Adrian Thaws, född 27 januari 1968 i Bristol, England, är en engelsk triphopmusiker med artistnamnet Tricky.

    Tricky har tidigare varit medlem i grupperna The Wild Bunch och Massive Attack. Hans solodebutalbum Maxinquaye släpptes 1995, uppkallat efter hans mor Maxine Quaye som begick självmord.

    Diskografi

    • 1995 – Maxinquaye
    • 1996 – Nearly God
    • 1996 – Pre-Millenium Tension
    • 1998 – Angels with Dirty Faces
    • 1999 – Juxtapose
    • 2001 – Blowback
    • 2003 – Vulnerable
    • 2003 – Back to Mine
    • 2008 – Knowle West Boy

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.