Shake Hands With Beef

Primus

  • Primus är ett amerikanskt rockband bildat 1984 i Kalifornien. Den ende medlemmen som varit med hela tiden är basisten och sångaren Les Claypool.

    Bandet kategoriseras som rock eller metal, men de har även influenser från många andra stilar såsom funk och country.

    De har gjort temalåten till tv-programmet South Park.

    Medlemmar

    • Les Claypool – sång, bas (1984-2000, 2003-idag)
    • Larry "Ler" LaLonde – gitarr, bakgrundssång (1989-2000, 2003-idag)
    • Tim "Herb" Alexander – trummor, bakgrundssång (1989-1996, 2003-2010, 2013-idag)
    • Todd Huth – gitarr (1984-1989)
    • Vince "Perm" Parker – trummor (1984)
    • Peter Libby – trummor (1984-1985)
    • Robbie Bean – trummor (1985-1986)
    • Tim "Curveball" Wright – trummor (1986-1988)
    • Jay Lane – trummor, bakgrundssång (1988-1989, 2010-2013)
    • Bryan "Brain" Mantia – trummor (1996-2000)

    Diskografi

    Album

    • 1990 – Frizzle Fry
    • 1991 – Sailing the Seas of Cheese
    • 1993 – Pork Soda
    • 1995 – Tales From the Punchbowl
    • 1997 – Brown Album
    • 1999 – Antipop
    • 2011 – Green Naugahyde
    • 2014 – Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble

    EP

    • 1992 – Miscellaneous Debris
    • 1998 – Rhinoplasty
    • 2003 – Animals Should Not Try To Act Like People
    • 2010 – June 2010 Rehearsal

    Livealbum

    • 1989 – Suck On This

    Samling

    • 2006 – They Can't All Be Zingers

    Videografi

    • Cheesy Home Video (1992)
    • Videoplasty (1998)
    • Animals Should Not Try To Act Like Pepole (2003)
    • Hallucino-Genetics (2004)
    • Blame It On The Fish (2006)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.