Mike & The Mechanics EPK

Mike + the Mechanics

  • Mike & The Mechanics är ett engelskt rock- och popband som bildades 1985, som ett sidoprojekt av Mike Rutherford, vid sidan av Genesis. Sidoprojektet blev en succé med låtar som "Over my shoulder", "Living years" och "All I need is a Miracle".

    Mike + The Mechanics bestod av Mike Rutherford (även medlem i gruppen Genesis), Paul Carrack (Tidigare medlem i gruppen Ace, Squeeze och Roxy music), Peter Van Hooke (Tidigare trummis i Van Morrisons band) och Adrien Lee. Tidigare var Paul Young medlem.

    Efter ett uppehåll efter Youngs död av en hjärtattack den 15 juli 2000, bandet ombildat 2004 som "Mike + The Mechanics med Paul Carrack", släpper albumet "Rewired".

    Rutherford återförenade Mike + The Mechanics 2010 efter upplösningen 2004

    Ett nytt album, The Road, och "Hit the Road Tour 2011" presenterades i november 2010. Albumet släpptes i april 2011 med Tim Howar på sång, Andrew Roachford på sång och Wurlitzer, Luke Juby på keyboard, Gary Wallis på trummor och Anthony Drennan på gitarr och bas. Turnén inkluderade uppträdanden i Storbritannien, Tyskland och flera andra europeiska städer.

    Diskografi

    Studioalbum

    • 1985 Mike + The Mechanics
    • 1988 The Living Years
    • 1991 Word of Mouth
    • 1995 Beggar on a Beach of Gold
    • 1996 The Living Years
    • 1999 Mike + The Mechanics
    • 2004 Rewired som "Mike + The Mechanics featuring Paul Carrack"
    • 2011 The Road

    Samlingsalbum

    • 1996 Hits
    • 2000 Favourites/The Very Best Of
    • 2004 Rewired - The Latest + The Greatest
    • 2014 The Singles 1985-2014

    Bandmedlemmar

    Nuvarande medlemmar

    • Mike Rutherford - gitarr, bas, sång och låtskrivare (1985-2004), (2010-)
    • Gary Wallis - trummor (1995-2004), (2010-)
    • Andrew Roachford - sång och keyboard (2010-present)
    • Tim Howar - sång (2010-)
    • Anthony Drennan - gitarr (2010-)
    • Lukas Juby - keyboard och sång (2010-)

    Tidigare medlemmar

    • Paul Carrack - sång, keyboard, gitarr och låtskrivare (1985-2004)
    • Paul Young - sång och slagverk (1985-2000)
    • Peter Van Hooke - trummor (1985-1995, 2004)
    • Adrian Lee - keyboard (1985-1995)

    Övriga artister

    • Tim Renwick - gitarr (1989-1996)
    • Jamie Moses - gitarr (1999-2004)
    • Ashley Mulford - gitarr och bas (1986)
    • Rupert Cobb - keyboard (2004)
    • Owen Paul - sång (2004)
    • Abbie Osmon - sång (2004)
    • Ben Stone - trummor (2012)

    Ursprungliga medlemmar är i fetstil.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.