Kenny Chesney featuring Grace Potter

  • Kenny Chesney, född 26 mars 1968 i Knoxville, Tennessee, är en amerikansk countrysångare och låtskrivare. Han slog igenom i mitten av 1990-talet och har under 2000-talet haft hits som "There Goes My Life", "Summertime" och "Don't Blink".

    Den 9 maj 2005 gifte han sig med skådespelerskan Renée Zellweger. I september samma år ansökte de om att få äktenskapet annullerat (ogiltigförklarat), efter bara fyra månader som gifta.

    Diskografi (urval)

    • 1994 – In My Wildest Dreams
    • 1995 – All I Need to Know
    • 1996 – Me and You
    • 1997 – I Will Stand
    • 1999 – Everywhere We Go
    • 2002 – No Shoes, No Shirt, No Problems
    • 2003 – All I Want for Christmas Is a Real Good Tan
    • 2004 – When the Sun Goes Down
    • 2005 – Be as You Are (Songs from an Old Blue Chair)
    • 2005 – The Road and the Radio
    • 2007 – Just Who I Am: Poets & Pirates
    • 2008 – Lucky Old Sun
    • 2010 – Hemingway's Whiskey
    • 2012 – Welcome to the Fishbowl
    • 2013 – Life on a Rock
    • 2006 – Live: Live Those Songs Again
    • 2000 – Greatest Hits
    • 2008 – Super Hits
    • 2009 – Greatest Hits II

    Singlar (topp 10 på Billboard Hot Country Songs)

    • 1995 - Fall in Love (#6)
    • 1995 - All I Need to Know (#8)
    • 1996 - Me and You (#2)
    • 1996 - When I Close My Eyes (#2)
    • 1997 - She's Got It All (#1)
    • 1998 - That's Why I'm Here (#2)
    • 1998 - How Forever Feels (#1 )
    • 1999 - You Had Me from Hello (#1)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.