Rise, Rebel, Resist

Otep

  • Otep är ett amerikanskt metalband som bildades 2000 i Los Angeles av sångaren Otep Shamaya. Hon är gruppens frontfigur och enda ständiga medlem. Bandets aggressiva form av alternativ metal har mycket inslag av industrial- och gothic metal samt poetiska texter. Debutalbumet Sevas Tra släpptes i juni 2002 på skivbolaget Capitol och producerades av Terry Date.

    Medlemmar

    • Otep Shamaya - sång (2000-idag)
    • Ari Mihalopoulos - gitarr (2011-idag)
    • Corey Wolford - bas (2013-idag)
    • Justin Kier - trummor (2013-idag)
    • Rob Patterson - gitarr (2001-2004, 2009)
    • Mark "Moke" Bistany - trummor (2000-2003, 2009)
    • Dave "Spooky" Aguilera - gitarr (2000-2001)
    • Tarver Marsh - gitarr (2000)
    • Karma Singh Cheema - gitarr (2006-2007)
    • Jason "eViL J" McGuire - bas (2000-2010)
    • Brian "Haggis" Wolff - trummor (2006-2008)

    Diskografi

    Studioalbum

    • 2002 - Sevas Tra
    • 2004 - House of Secrets
    • 2007 - The Ascension
    • 2009 - Smash the Control Machine
    • 2011 - Atavist
    • 2013 - Hydra

    Livealbum

    • 2012 - Sounds Like Armageddon

    EP

    • 2001 - Jihad
    • 2005 - Wurd Becomes Flesh

    Singlar

    • 2002 - "Blood Pigs"
    • 2002 - "Possession"
    • 2004 - "Warhead"
    • 2004 - "Buried Alive"
    • 2007 - "Ghostflowers"
    • 2007 - "Breed" (Nirvana-cover)
    • 2008 - "Perfectly Flawed"
    • 2009 - "Smash the Control Machine"
    • 2010 - "Rise, Rebel, Resist"
    • 2011 - "Fists Fall"
    • 2011 - "Not to Touch the Earth"
    • 2013 - "Apex Predator"

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.