Hey John, What's Your Name Again?

The Devil Wears Prada

  • The Devil Wears Prada (förkortas ofta TDWP) är ett amerikanskt metalcore-band från Dayton, Ohio, bildat 2005. The Devil Wears Prada är ett kristet band, bestående av medlemmarna Mike Hranica (sång), Chris Rubey (gitarr), Jeremy DePoyster (gitarr, sång), Andy Trick (bas) och Daniel Williams (trummor).

    Diskografi

    • 2005 – Patterns of a Horizon
    • 2006 – Dear Love: A Beautiful Discord
    • 2007 – Plagues
    • 2009 – With Roots Above and Branches Below
    • 2010 – Zombie EP
    • 2011 – Dead Throne

    De är har närvarande kontrakt med Warner Music Group. Hittills har bandet släppt fyra fullängds album, en DVD och fem musikvideor.

    Bandmedlemmar

    • Mike Hranica - sång
    • Jeremy DePoyster - gitarr, sång
    • Chris Rubey - gitarr
    • Andy Trick - bas
    • Daniel Williams - trummor

    Tidigare medlemmar

    • James Baney – synt, piano (2005–2012)

    Bandnamnet

    Trots spekulationer om att bandet har döpt sig efter filmen med samma namn, har det aktualiserats att de bildades innan filmen släpptes och har förklarat att deras bandnamn faktiskt kommer från en antimaterialistisk inställning, samma moraliska inställning som framhävs i romanen, Djävulen bär Prada.

    "Det är samma koncept som våra texter" smaragder har inte något hopp "och många många andra. Vilket vi anser att det innebär att egendom inte har någon betydelse alls, och en dag kommer alla att inse att detta är sant. När man står inför Gud, kommer han inte bry sig om din söta Prada halsduk, Gucci skor eller något annat. Det är en kristen motivering för namnet, vi gjorde inte namnet för att försöka att vara moderiktiga eller något annat".

    - Mike Hranica

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.